СЛЕД БИТКА В КОМАТЕВО: Занулени Ботев и ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

СЛЕД БИТКА В КОМАТЕВО: Занулени Ботев и ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

Novsport

10-06-2020, 22:53

Ботев Пловдив и ЦСКА не успяха да си отбележат в първия полуфинален двубой за Купата на България. Двата тима направиха равностойно първо полувреме, но след почивката „армейците“ превъзхождаха своя опонент и само могат да съжаляват за множество пропуски. Основна заслуга за нулевото реми в Коматево бяха изявите на вратаря на „канарчетата“ Янко Георгиев, който на няколко пъти спаси опасни удари на Али Соу и Тиаго Родригес. В края на двубоя Филип Филипов получи два жълти картона и бе изгонен, но ЦСКА нямаше време да се възползва от численото си превъзходство, така всичко ще се реши в реванша в София.

Играта на двата тима през първите 45 минути бе по-скоро предпазлива, без да се допускат излишни рискове, което логично доведе до липса на попадения.

„Армейците“ стартираха по-офанзивно, като в първите минути „червените“ отправиха няколко удара към вратата на Ботев, но без опасност за Янко Георгиев.

В 8-ата минута Бусато направи сериозна грешка, но за негов късмет се размина без попадение. Шопов центрира отляво, Бусато отклони с една ръка, след което полседва бързо центриране от десния фланг, вратарят на ЦСКА опита да улови, но изненадващо изпусна топката, след което успя да извади в корнер, преди играч на Ботев да стигне до кълбото.

В 26-ата подобна ситуация се случи и в пеналта на „канарчетата“. Янко Георгиев остана под топката при центриране от корнер, но Евандро не реагира навреме, за да нанесе удар.

Опасен удар на Тонев в 42-ата мина близо до левия страничен стълб, а нямаше негов съотборник, който да засече в опразнения ъгъл.

Първият четвърт час след почивката мина под диктовката на „червените“. Али Соу отправи опасен удар в 53-ата минута, а четири по-късно гамбиецът изведе на чиста позиция Белтраме, италианецът обаче не успя да нанесе точен удар заради ключова намеса с шпагат на Филипов.

Тиаго Родригес, който влезе на мястото на Евандро след почивката, пробва удар от дистанция в 67-ата, кълбото се отклони в Работов и се насочи към долния ляв ъгъл на вратата, но Янко Георгиев успя с усилие да отклони в корнер. Две минути по-късно Георгиев успя да опази мрежата си суха след нов удар на Тиаго, като този път португалецът бе само на няколко метра от вратата на домакините.

В 72-ата минута Вутов подаде на Бурбано, който обаче реши да пробва удар с петичка и извади в аут, пропилявайки най-чистото положение за „канарчетата“ след почивката.

Али Соу стреля неточно с глава в 76-ата след пас на Греъм Кери, а две по-късно от още по-добра позиция нападателят стреля с глава в обсега на Янко Георгиев.  

В края на двубоя Филип Филипов получи два жълти картона в рамките на 120 секунди и Ботев игра в добавеното време с 10 човека, но успя да задържи резултата непроменен.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Ботев Пд - ЦСКА 0:0

90+3` Край на двубоя!

90+1` Филип Филипов получава втори жълт картон! Ботев остава с 10 души.

90`Три минути добавено време.

89` Жълт картон за Филип Филипов.

86` Едвин Джеси заменя Кери.

83` Али Соу е заменен, вместо него в игра влиза Ахмед Ахмедов.

83` Много силен, но и неточен удар на Тиаго.

81` Крушчич получи жълт картон заради гневна реакция срещу страничния рефер.

78` Енрике Рафаел открадна топката от Бандаловски и центрира за Али Соу, но нападателят отново не насочи добре с глава от чиста позиция.

76` Греъм Кери с добро центриране отдясно, Али Соу не успява да нанесе точен удар с глава.

72` Вутов е заменен, на негово място влиза Димитър Тонев.

72` Вутов намери Бурбано в наказателното поле, но резервата реши да нанесе техничен удар с пета и прати в аут.

69` Тиаго направи двойно с Малинов, излезе на стрелкова позиция, но не успя да преодолее вратаря, който изби с крак.

67` Ключова намеса на Янко Георгиев след удар на Енрике Рафаел! Резервата шутира на метри от наказателното поле, кълбото се отклони леко в Работов и се насочи към долния ляв ъгъл, но стражът на "жълто-черните" успя с плонж да извади в корнер.

66` Тодор Неделев опита изненадващ удар от сериозна дистанция, но точността му убягна и извади в аут.

63` Фабио Бурбано заменя Станислав Шопов в Ботев.

63` Двойна смяна в ЦСКА, на терена влиза Тиаго, който заменя Евандро. Енрике Рафаел пък влиза на мястото на Белтраме.

61` Удар на Белтраме извън наказателното поле, но след намеса ЦСКА печели само корнер.

57` Пропуск! Али Соу намери отлично Белтраме в пеналта, италианецът опита удар от границата на вратарското поле, но благодарение на намеса на Филипов топката мина над вратата.

53` Удар на Али Соу по диагонала, но встрани от целта.

53` Принудителна смяна в състава на Ботев, Марин влиза на мястото на Джонатан Перейра.

50` Отличен рейд на Белтраме, но бранител на домакините с чист шпагат успя да избие топката от краката на италианеца, който нахлуваше в наказателното поле.

49` Жълт картон за Малинов.

46` Начало на второто полувреме!

45+2 Край на първата част!

45`  Две минути добавено време.

44` Янко Георгиев излезе да боксира при корнер, играч на ЦСКА засече с глава избитата топка, получи се лек рикошет и кълбото мина много близо до левия страничен стълб.

42` Опасен диагонален удар по земя на Тонев, за късмет на "армейците" нямаше негов съотборник, който да засече на далечната греда.

40` Греъм Кери се сблъска с Ради Терзиев и остана да лежи на тревата, заради което бе спряна играта.

39` Добра атака на Ботев отляво, която обаче приключва с неточен пас на Филип Филипов.

35` Пробив на Али Соу отдясно, последва пас по земя за Белтраме, но ударът на италианеца бе блокиран от бранител.

34` Жълт картон за Ради Терзиев.

26` Грешка на Янко Георгиев! При изпълнение на корнер стражът на "канарчетата" остана под топката, но Евандро не реагира на време и топката бе изчистена.

22` Удар на Евандро, който не затруднява вратаря на Ботев.

15` Лъчо Балтанов опита далечен изстрел, но прати над вратата.

13` Филипов получи в пеналта на гостите, но извърши нарушение.

8` Шопов центрира отляво, Бусато излезе и отклони с една ръка, последва бързо центриране и от десния фланг, вратарят на ЦСКА опита да хване топката, но я изпусна, след което успя да извади в корнер преди футболист на Ботев да се възползва от грешаката му.

5` Центриране на Кери от фаул в пеналта на домакините, Занев отклони с главса, но без да се стига до опасност за "жълто-черните".

2` Първи удар в мача, Греъм Кери пробва далечен изстрел, но прати точно в Янко Георгиев.

1 Начало на двубоя!

Източник: Novsport

Последни новини